Frestakören
hem mer om... kalendarium in english repertoar bli medlem kontakta oss
 
Läs mer om...

Frestakören

Dirigent
Maria Stoltz Wahlforss

Medlemmar

Barockorgeln

Fresta kyrka

Camille Saint-Saëns

Dietrich Buxtehude

Stabat Mater

Förklädd Gud

Johannespassionen

Juloratoriet, Bach

 

   
Frestakören

På tisdagskvällarna mellan klockan sju och halv åtta är ljudnivån hög i köket i Fresta församlingsgård. Frestakören har samlats för en fika före kvällens repetition. Här dryftas allt: världshändelserna, körens senaste framträdande, personliga små och stora bekymmer och allt däremellan. Atmosfären är trivsam, minst sagt.

Sedan börjar det lättsamma allvaret. Ett träget övande, lyssnande, prövande och upprepande. Körledaren Maria leder kören genom svårigheterna med fast hand och många glada skratt. Rätt, rent och musikaliskt ska det vara!


Frestakören har alltid något större projekt på gång. En av de största hittills var Bachs Mässa i h-moll. Efter två år av hårt och roligt slit framfördes verket tillsammans med medlemmar ur Radiosymfonikerna inför en fullsatt Fresta kyrka. Vilken upplevelse! Bachs juloratorium var också en höjdare, såväl som Faurés och Mozarts requiem, och flera andra större verk.


Men upplevelserna behöver inte vara storslagna för att de ska kännas meningsfulla. Ett uppskattande ord efter en gudstjänst eller en konsert i det mindre formatet ger också mycket energi och glädje.

 

                 Frestakören  c/o Fresta församling  Fresta kyrkväg 2  194 54 Upplands Väsby  info@frestakoren.se